Lærebog i bestyrelsesledelse

Køb trykt bog
 
421,88 DKK
8 CBS professorer og 4 erhvervsledere har skrevet en bog om bestyrelsesledelse, der viser, at bestyrelsesarbejde er ved at udvikle sig til et fag og en profession – medfælles værdier og best practices, med forskning og erfaringsbaseret viden, og medundervisning og læring med udgangspunkt i akademisk metode.

Lærebog i bestyrelsesledelse kommer 360 grader rundt om bestyrelsens ansvar, opgaver og dilemmaer og får sat fokus på, at det er bestyrelsesformandens opgave at prioritere bestyrelsens arbejde med sigte på værdiskabelse og bestyrelsens 4 esser: selskabets interesse, strategi, succession i ledelsen og styring af økonomi og risiko. Bogen bringer ny forståelse til bestyrelsens loyalitetsforpligtigelse og behovet for at forene finansiel værdiskabelse med bæredygtighed og samfundsansvar. Den stiller skarpt på de øgede krav til bestyrelsesarbejde og accelererer forståelsen for, at kompetencer, diversitet og bestyrelsesdynamik er afgørende for at bringe viden og data, second opinions og checks and balances til beslutningsprocesserne. Det er den samlede bestyrelse, ikke formanden eller direktionen, som er beslutningstager.

Bogen er rundt om de klassiske bestyrelsesemner og dilemmaer: selskabsloven, magtens tredeling, bestyrelsesdynamik, finansiel ledelse og værdiansættelse, risikostyring og kriseledelse såvel som nye bestyrelsesprioriteter: formål, bæredygtighed, mangfoldighed, digitalisering og cyber-risici.

Lærebog i bestyrelsesledelse henvender sig til bestyrelsesmedlemmer og direktører, ejere og stakeholders, samt til rådgivere og alle med interesse for værdiskabende bestyrelsesarbejde og kompetenceudvikling. Lærebogen vil blive pensum ved CBS Bestyrelsesuddannelserne, der siden 2013 har haft flere end 4.000 bestyrelsesmedlemmer på uddannelse.
Udgave1
Trykt sideantal301
Udgivelsesdato12 jun. 2021
Udgivet afDjøf Forlag
Sprogdan
Isbn trykt bog9788757451085
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld nu
Sprog:
Dansk
Engelsk
Tysk
Alle andre sprog
Format:
Trykt bog
Pdf
Epub
Lydbog