Den Salvede

Historiskie og teologiskie perspektiver på Jesus som Israels messias

Hvem er Jesus af Nazareth? Hvem tænkte de første kristne, at han var? For at finde ud af det, så er man nødt til at vide, hvad en ‘Messias’ var. Og det er netop hvad, Kasper A. Bergholt gør i denne bog.   

I ‘Den Salvede’ fremlægger han først den historiske baggrund for, hvad man i det første århundredes jødedom tænkte om en Messias, og dernæst undersøger han, hvad det betyder for den kristendom, der voksede ud af den, at Jesus er Israels Messias.  

“I Ny Testamentes bøger er der et spørgsmål, der absolut må besvares og afklares før alle andre: Er Jesus jødernes Messias? Kirken voksede på et ”ja” hertil. Men snart fik den andre spørgsmål og gøremål. Jødernes Messias blev til kirkens hr. Kristus. I denne bog gør Kasper Bergholt to ting: Først støver han Ny Testamentes første spørgsmål af og viser eminent dygtigt ud fra kildetekster og nyeste forskning, hvad ”Messias” var for jøderne, den aften Jesus blev født. Dernæst går han i kødet på kirkens glemte messianske hukommelse og viser, hvordan den oversete Messias-dimension er en nøgle til en bedre teologi for nutidens kirke. Læs og bliv klogere, provokeret og opmuntret over den kristne tros rødder, styrke og robusthed!”   

- Morten Hørning, ph.d. i teologi lektor i Det Nye Testamente  
33,41  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages297
Publish date03 May 2022
Published byForlaget Semper
Languagedan
ISBN print9788794039031