Klima, tro, håb og handling

Natursyn og kristendom

Klimakrisen er blevet alvor. Vi taler om klimasorg, klimaflygtninge og klimaforandringer.

Denne antologi giver inspiration til fordybelse og handling. Kristendommen har mange rige kilder og traditioner, der kan være med til at give håb og skabe nye perspektiver.

Bidragene i denne antologi er skrevet af teologer, psykologer, antropologer og kirkelige praktikere, der hver især går i dybden med forskellige perspektiver. Fra klimakrisens udfordringer over oldkirkelig skabelsesteologi til Grundtvigs tænkning om mennesket og naturen. Der hentes inspiration fra østlig, koptisk, ortodoks og katolsk naturforståelse og bygges bro til især de yngre generationers erfaringer af klimasorg. Sidst i bogen gives inspiration til grønne initiativer, klimasorggrupper, pilgrimsvandring, andagter, salmedigtning og anden praksis.
Gennem sammentænkningen af teologiske, antropologiske, psykologiske og samfundskritiske perspektiver stiller antologien spørgsmålet: Hvordan kan vi gennem en (gen)opdagelse af kristendommens dybere rødder og natursyn bane vej for nye handlemuligheder og bringe håb ind i vores fælles fremtid?
30,19  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages324
Publish date16 Nov 2023
Published byEksistensen
Languagedan
ISBN print9788741009834