Værelser til Tilværelser

fra, om og med bygningskunstens helhedsdannelser

Denne bog handler om bygningskunst, og i bogen plæderes der for en eksistentiel tilgang til bygningskunsten hvilket bl.a. kommer til udtryk i en interesse for rumbegrebet værelse og dettes tætte og udvekslende relation til eksistensbegrebet tilværelse.

Bogen prøver at indkredse og udvikle en sådan eksistentiel tilgang ved at tage udgangspunkt i en række værk- og helhedsanalyser, og undersøger de respektive bygningsværkers hele eksistenser på tværs af deres menneskeligt livsunderstøttende og omverdensmedvirkende bidrag, deres særlige karakterer, “egne livsudfoldelser” osv., og med afsæt i dette søges en tværgående tænkning udviklet der angår de helhedsdannelser der findes i bygningskunsten.

Disse helhedsdannelser er uafvendeligt komplekse og går på tværs af aspekter som funktionalitet, socialitet, kontekst, kultur, kunst, teknik, bæredygtighed, politik, historie o.m.a. som hver især også kan være komplekse, men i bogen argumenteres der for, at det er på det tværgående helhedsniveau - hvor de mange aspekter påvirker hinanden og virker sammen - den egentlige kompleksitet slår igennem som grundlag for de dermed muliggjorte dannelser af bygningskunstens dybeste, mest omfattende og væsentligste kvaliteter.

46,92  USD
Buy printed book
 
Edition0
Printed pages416
Publish date10 Feb 2023
Languagedan
ISBN print9788792700391