Dialog med samtiden

Arkitekten Martin Nyrops samlede værk

DIALOG MED SAMTIDEN er det første samlede værk om arkitekten Martin Nyrop (1849-1921). Nyrop er især kendt for at have tegnet Københavns Rådhus, men han arbejdede med alle arkitekturens genrer, fra slotte, hospitaler og kirker til skoler, villaer, husmandshuse og pladser, og desuden alle former for inventar.

Nyrops tanker om inddragelse af natur i byen, brug af danske materialer, lysets betydning, byggeri med hensyn til miljøet og genbrug er også i dag yderst aktuelle. Bogen er rigt illustreret med tegninger og fotos, hvoraf en stor del er nye optagelser, bl.a. af ikke tidligere publicerede bygningsværker.

Dr.phil. Mirjam Gelfer-Jørgensen har været lektor ved Københavns Universitet, overbibliotekar og souschef på Kunstindustrimuseet, nu Danmarks Designmuseum, og er medlem af Videnskabernes Selskab. Hun har udgivet talrige bøger og artikler om dansk kunsthåndværk, design og arkitektur, bl.a. Japanisme på dansk. Kunst og design 1870-2010, Thorvald Bindesbøll – stærk form og frit spil og senest Kunstarternes forbrødring. Skønvirke – en kalejdoskopisk periode.
34,88  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages472
Publish date30 Aug 2023
Languagedan
ISBN print9788794102971