Architects Draw

Efter at Sue Ferguson Gussow’s Architects Draw trods stor efterspørgsel har været udsolgt fra det oprindelige forlag i en årrække, har en gruppe fagfæller taget initiativ til en genudgivelse. Arkitekturforlaget B har i samarbejde med The Irwin S. Chanin School of Architecture at the Cooper Union udgivet en nybearbejdet bog, med tilføjelser af nye tegninger og essays.

 

Gussow’s bog bliver brugt flittigt som inspiration og lærebog på skoler over hele verden. Den inspirerer arkitekter til at fastholde deres tegnepraksis livet igennem, og den minder arkitekter om, at tegningen er vores bedste redskab til at forbinde hånden, øjet og tanken.

 

Architects Draw indeholder mere end tyve øvelser, der udforsker de mest uventede emner for at træne arkitektens øje, hånd og sind – peberfrugter og skaldyr som boliger; papirposer til at afsløre arkitektoniske planer; sko til at definere volumen og tomrum; rammer og vinduer til at overveje målings- og skala-problemer; og træer til at udforske gestus og sammenfletningen af form og rum - og er illustreret med mere end to hundrede inspirerende studenter-tegninger og eksempler fra kandidatuddannelsens arkitektpraksis.

 

Gussow blev ansat på Cooper Union i 1970, og blev i 1981 den første, fuldtidsansatte kvindelige professor. Hun har været professor emerita siden 2003 og underviser stadig i frihåndstegning. Hun har således præget generationer af arkitekter, inklusive flere danske arkitekter, som i tidens løb har været på udveksling på Cooper Union.

 

Anne Romme, Lektor på Institut for Bygningskunst og Kultur, Det Kongelige Akademi, tidligere elev af og kollega til Sue Gussow har sammen med Hayley Eber, Dean på Cooper Union, skrevet efterordet til den nyredigerede bog.

36,90  EUR
Buy printed book
 
Edition0
Printed pages208
Publish date08 Nov 2023
Languageeng
ISBN print9788792700483