Bæredygtighed og dagtilbudspædagogik

– eksperimenter, dilemmaer og læreprocesser

Hvordan sikrer vi en bæredygtig fremtid? Antologien Bæredygtighed og dagtilbudspædagogik understreger, at vi alle skal opfinde, udvikle og afprøve nye måder at tænke, arbejde, lære og leve på for at bidrage til dette fælles mål – også vores børn.

Vi bekymrer os i stigende grad for, hvordan bæredygtighedsudfordringer såsom klima­forandringer, tab af biodiversitet og social ulighed optræder i vores børns hverdagsliv og får betydning for deres fremtid. Derfor er interessen for bæredygtighed i dagtilbud vokset. Der er dermed et markant behov for at styrke og udvikle pædagogik for bæredygtighed, hvilket Bæredygtighed og dagtilbudspædagogik nu er med til at dække.

I bogen eksperimenterer forfatterne med at udvikle pædagogikkens indhold, form og formål for at støtte børns spirende forståelse af en bære­dygtig udvikling – alt sammen med udgangspunkt i kendte pædagogiske dagtilbudstemaer som dyr, krop, udeliv, mad, science og medborgerskab.

Bogens kapitler dækker bl.a. over:
  • Undren som indgang til nye tanker om bæredygtighedspædagogik
  • Narrativ og naturoplevelse i pædagogik for bæredygtighed
  • Bæredygtighed som dannende, aktiverende og socialt anliggende i dagtilbud
  • Pædagogik for bæredygtighed på en gyngende grund.
Bæredygtighed og dagtilbudspædagogik henvender sig til studerende, undervisere, konsulenter, forskere og medarbejdere på det pædagogiske område.
29,52  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages176
Publish date19 May 2023
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788772166506