Udfordringer og muligheder i gymnasial matematikvejledning

detektion, diagnosticering og intervention

Behovet for kvalificerede matematikvejledere i gymnasierne har aldrig været større. Samtidig er der mere end nogensinde før brug for at belyse både de udfordringer og muligheder, som matematikvejledning rummer.

UDFORDRINGER OG MULIGHEDER I GYMNASIAL MATEMATIKVEJLEDNING indeholder indsigter, erfaringer og praksisbaserede strategier fra uddannede matematikvejledere. Bogen belyser, hvordan vejlederne har anvendt detektion til at identificere elever medmatematikspecifikke læringsudfordringer, diagnosticering til at analysere og forstå årsagerne til disse udfordringer og intervention til at designe og implementere strategier og tiltag, der hjælper eleverne med at modvirke og i bedste fald overvinde deres vanskeligheder.

Gennem cases fremlægges og diskuteres vejledernes erfaringer og disses indflydelse på matematikvejledningen. Herigennem belyses det, hvordan matematikvejlederuddannelsen også har formet og styrket undervisernes egen praksis. Bogen viser, at matematikspecifikke læringsvanskeligheder bliver stadigt mere udbredte i gymnasiet, og det sidste kapitel peger på, at disse vanskeligheder nu også forefindes hos naturvidenskabelige universitetsstuderende.

Bogen er det fjerde og sidste bind i serien, der formidler indsigter og resultater fra RUC’s matematikvejlederuddannelse. Første bind Fra snublesten til byggesten udkom i 2016, andet bind Læringsvanskeligheder i matematik i 2017 og tredje bind Matematikvejledning i gymnasiet i 2020.

Mogens Niss er professor emiritus ved Institut for Naturvidenskab og Miljø på Roskilde Universitet. Uffe Thomas Jankvist er professor ved Didaktikuddannelserne på DPU – Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet. Morten Blomhøj er professor ved Didaktikuddannelserne på DPU – Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet.
35,42  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages253
Publish date24 Jan 2024
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788772168555