Tsugios krig

Japans triumf og nederlag under Anden Verdenskrig

Tsugios krig – Japans triumf og nederlag under Anden Verdenskrig er en personlig fortælling og krigshistorie om Japans vej ind i Anden Verdenskrig til den bitre ende med overgivelsen i 1945 og det dramatiske efterspil.

Forfatteren med japanske rødder fører os via sin farfar Tsugios erindringer ind i denne krig fra en usædvanlig vinkel. Tsugio var soldat i den kejserlige japanske hær under Stillehavskrigen.

Bogen giver et indblik i en ganske normal japansk families liv under krigen og japansk mentalitet i krigsårene, både optakten i 1930’erne, hvor Japan opbygger sit imperie gennem erobringer i Kina og Manchuriet, og Japans store rolle i Stillehavskrigen. 


JONAS ISHIBORI (f. 1980) er opvokset på Aarhusegnen med en dansk mor og en japansk far. Jonas har haft længerevarende udvekslings- og arbejdsophold i Osaka, Kobe og Tokyo. Han er uddannet i Internationale Studier med en bachelor i Japanstudier fra Aarhus Universitet (2008) og senere som diplomingeniør i informations- og kommunikationsteknologi (2016).

28,15  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages255
Publish date17 May 2024
Published byTurbine
Languagedan
ISBN print9788740696271