Mennesket i landskabet

Er naturen en ressource, vi frit kan bruge, eller skal den beskyttes? Hvilket hensyn vejer tungest, og er det landområde, som udgør Danmark, i det hele taget stort nok til at kunne rumme alle ønsker og behov?

Denne diskussion, som fylder så meget i disse år, trækker tråde langt tilbage i historien – til middelalderen, hvor bondens mål var at kunne forsyne sig og sine, til landboreformerne i slutningen af 1700-tallet, hvor overskudsproduktion og eksport af korn både ændrede landskaberne og selve samfundets indretning, og til industrialiseringen, der var præget af urbanisering, store infrastrukturelle anlægsarbejder og intensiv landbrugsdrift.

Mennesket i landskabet følger denne udvikling med fokus på samspillet mellem mennesket, teknologi, produktion og levevilkår. Særligt de store ryk mellem perioderne, forudsætningerne for dem og deres konsekvenser for både landskab og befolkning bliver undersøgt.

Mennesket i landskabet er en temabog, der kan bruges i historieundervisningen på stx, hf samt idéhistorie på htx. Til bogens kapitler er der knyttet kildemateriale, som tematisk hænger sammen med teksten, og opgaver; nogle kan løses individuelt, mens andre lægger op til gruppe- og klassearbejde.

Derudover har bogen berøringsflader med geografi, biologi, samfundsfag, dansk og billedkunst, og den kan derfor indgå i tværfaglige projekter. Den vil også kunne benyttes i forbindelse med SRO og SRP.

23,10  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages0
Publish date27 May 2024
Published byPraxis Forlag
Languagedan
ISBN print9788729015710