Sociale medier og virkelighedsopfattelser

Sociale medier og virkelighedsopfattelser sætter spot på vores sociale medievirkelighed og det digitale vilkår, der er forbundet med menneskets forståelse af sig selv som en del af den teknologiske udvikling.

Bogen kommer omkring emner som multimodalitet, algoritmer, facework og tonen på sociale medier, overvågning, TikTok og tilgangen til nye medier, fake news og journalistik. Den indeholder didaktiske tilgange fra medieanalyse og sproganalyse til ChatGPT og kreativ skrivning med inddragelse af de skønlitterære tekster fra bogens antologidel undervejs.

Sociale medier og virkelighedsopfattelser arbejder med højaktuelle emner inden for den digitale dannelse. Eleverne kan blive klogere på de digitale betingelser for livet online, og hvordan de, i et demokratisk samfund, kan være med til at skabe normerne for måden at omgås hinanden online.

Sociale medier og virkelighedsopfattelser er til faget dansk og målrettet alle de gymnasiale uddannelser.

Om forfatteren

Mischa Sloth Carlsen er lektor på Aurehøj Gymnasium. Master i gymnasiepædagogik, cand.mag. i litteraturhistorie og idehistorie og exam.art. i dramaturgi. Foruden denne bog er hun forfatter til en række bøger, artikler og læremidler som fx Med tiden - et litteraturhistorisk overblik (2023), Fortællingens spejl (2017) og bidragyder til den fagdidaktiske antologi Dansk didaktisk set (2019).

26,89  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages0
Publish date07 Jun 2024
Published byPraxis Forlag
Languagedan
ISBN print9788729015239