Judith Butler - En Introduktion

Judith Butler (f. 1956) er en af vores samtids mest indflydelsesrige filosoffer. Hun brød igennem med det banebrydende værk Kønsballade, som er en af de grundlæggende tekster i ”queer-teori”. Siden har hun udgivet en række betydelige værker inden for blandt andet politisk filosofi, feminisme og etik. Hendes indflydelse strækker sig ind i mange forskellige discipliner, men også ind i den offentlige debat.        

Hannelore Bublitz fører læseren igennem de mest centrale begreber og temaer hos Judith Butler samt de filosofiske rødder til hendes tænkning. Bogen præsenterer de fleste af Butlers værker, og giver samtidig en dybdegående analyse af hovedværkerne Kønsballade og Kroppe af betydning. Bublitz introducerer ikke kun de feministiske og kønsteoretiske aspekter af Butlers tænkning men også den politiske filosofi og etikken.            

Dette er en uvurderlig guide til en af de mest toneangivende, nulevende filosoffers betydningsfulde og til tider provokerende tænkning.      

Hannelore Bublitz er professor i sociologi. Hun arbejder frem for alt med samfund, krop og køn, samt deres diskursive grundlag. Hun har publiceret omfattende inden poststrukturalisme, diskurs- og kønsteori. 
22,64  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages0
Publish date17 Nov 2022
Published byForlaget THP
Languagedan
ISBN print9788792600141