En verden af indtryk

om blæksprutter, basilikum og bevidsthedens gåde

”Vi skal holde op med at tro, at bevidstheden er det, der adskiller os mennesker fra vores omgivelser. Det er tværtimod noget, der forbinder os med dem.” 

Hver morgen sker der et lille mirakel. Miraklet er, at du vågner og kommer til bevidsthed. 

Bevidstheden er det største mysterium af dem alle. Indtil for nylig var der ingen bud på, hvordan en bevidst oplevelse kan opstå i menneskehjernens myriader af nerveceller – eller noget som helst andet sted. 

Hænger bevidstheden sammen med den gådefulde kvantemekanik? Er bevidstheden en illusion? Er bevidsthed overhovedet forbeholdt mennesker og højerestående dyr? Eller bobler bevidstheden frem, hvor vi mindst ville vente det, måske også i planteriget? 

En stribe nyere teorier forsøger at give svar, og svarene udfordrer i den grad vores billede af virkeligheden og vores egen plads i den. Kom med på en spændende rejse, der både fører ind i hjernen, ud i blækspruttens »tænkende« arme, forbi basilikummens »lidelser« og helt ned til atomernes forunderlige verden. 

Søren Overgaard (f. 1973) er lektor i filosofi og tilknyttet Center for Subjektivitetsforskning, Københavns Universitet, hvor han forsker i bevidsthedsfilosofi og fænomenologi. Han har udgivet flere bøger på engelsk om disse emner.
26,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages240
Publish date26 Apr 2023
Published byGads Forlag
Languagedan
ISBN print9788712070887