Stemmer i 70'erne

Klimabekymring, aktivisme, politisk bevidsthed, feminisme, flydende køn, selvfremstilling. Disse nøgleord fra vores tid kunne også være et signalement af litteraturen i 1970'erne. Derfor er det heller ikke underligt, at unge kunstnere har genopdaget og revitaliseret flere af datidens litterære bidrag, og at forskningen er begyndt at beskæftige sig med 70’er-litteraturens tematiske opmærksomhedspunkter og æstetiske former. Når man ser på 70'er-litteraturen med moderne briller, viser den sig at være både saftig, levende og vedkommende for de unge.

Stemmer i 70'erne præsenterer seks af periodens forfattere: Tove Ditlevsen, Inger Christensen, Suzanne Brøgger, Kirsten Thorup, Dorrit Willumsen og Vita Andersen og fremhæver træk, som er blevet vigtige igen i dag bl.a. queer-positioner, økokritik og en performativ tilgang til forfatterrollen. De anvendte teorier introduceres i bogens indledningsafsnit i forlængelse af en karakteristik af perioden.

Arbejdet med teksterne er tilrettelagt, så eleverne både oplever, sanser og arbejder kreativt, ligesom de anvender teori i det analytiske arbejde, får indblik i samtidens reception og opdager, hvordan 70’er-litteraturen har sat aftryk på nutidens litteratur og kultur.

Stemmer i 70'erne henvender sig til alle de gymnasiale uddannelser.
44,28  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages160
Publish date02 May 2022
Languagedan
ISBN print9788772112114