Vedligeholdelsens poetik

Vedligeholdelsens poetik handler om alt det slidsomme og usynlige vedligeholdelsesarbejde, der opretholder liv. Den handler om den evige gentagelsestid, der er indlemmet heri. Men vigtigst af alt handler den om, hvordan vedligeholdelsen ser ud, når vi fortæller den og fortæller om den: Hvordan kan vi kortlægge en litterær poetik, der er noget andet end revolutionære potentialer, maskulin overskridelse og heroiske narrativer? 

Bogen rummer analyser af litteratur, kunst og feministisk aktivisme, der driver denne undersøgelse af en vedligeholdelsespoetik med en stærk tro på, at vi alle er nødt til at træne vores evne til i første omgang at genkende og dernæst at værdsætte vedligeholdende modi omkring os. Hvordan skal vi kunne understøtte en nænsom vedligeholdelse af kloden, hvis vedligeholdelsen, og de mennesker der er involveret i den, kontinuerligt undslipper vores opmærksomhed og træder i baggrunden? 

Mille Breyen Hauschildt (f. 1991) er cand.mag. i Litteraturvidenskab og Kønsstudier fra Københavns Universitet. Hun bor i en lille landsby nord for Ebeltoft og skriver en ph.d.-afhandling i Æstetik og Kultur på Aarhus Universitet.
16,44  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages100
Publish date25 Jan 2024
Languagedan
ISBN print9788793883284