Dødsbo

En kvinde siger sit job op, sælger sin lejlighed og køber et ubeset dødsbo i en landsby. Hun flytter ind i Ellys hus for at være til på de radikalt ændrede vilkår som klimakrisen lægger op til – ikke længere se sig som et jeg der har forrang for alt andet, men respektere dyr og planter som ligeværdige væsner og holde op med at forbruge mere end det mest nødvendige. I begyndelsen lever fortælleren isoleret i Ellys hus, men efterhånden trænger omverdenen i skikkelse af Nanna og Kamma sig på. De to lever et helt almindeligt liv, men vil også gerne gøre noget godt for klimaet, og planlægger en træplantningsdag der skal forene beboerne i landsbyen. Fortælleren deltager, vel vidende at katastrofen er på vej. Dødsbo er en original og fængslende fortælling om en anderledes måde at opfatte sig selv og verden på. 

"Gnistrende god og dybt vedkommende debut." - Jyllandsposten, 6 stjerner.

 "Komplet og komplekst, intelligent og passioneret karakterfuldt. (...) Inger Smærup Sørensen har stil, stil med sideben." - Weekendavisen.  

"Man kan sprælle så meget, man vil, forsøge at lægge bogen fra sig (...). Men man skal have en form for teflonbelagt læseevne for at kunne slippe den helt." - Berlingske, 4 stjerner

"Noget så usandsynligt som en original roman om en kvinde, der flytter fra byen og ud på landet. - Politiken, 4 hjerter.

"Stærkt mindeværdig debut. (...) Skriver forførende godt. (...) Forfriskende anderledes klimaroman. - Litteratursiden

"Imponerende (...) Kan man andet end at elske en prosa, der er så bevidst om sin egen fortalthed? (...) - Bogmarkedet

"Sanselig, fintfølende og præcis i sin beskrivelse af menneskers sociale omgang med hinanden." - Information
21,51  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages208
Publish date08 Mar 2024
Published byGrif
Languagedan
ISBN print9788797448540