Fuga i a-mol

Kristian, under et besøg hos Katja, hører chokerende nyt om Gertrud, der har begået en handling så frygtelig, at hun for bestandig har sat sig udenfor det menneskelige selskab. Kristian kæmper med kaotiske følelser, mens Katja synes lettet. Lejligheden i Violagade bliver solgt, og Kristian køber en diminutiv etværelses ved Kgs. Have. Semestret starter. Udover de faste fag tilmelder Kristian sig et kursus i ”Jazzimprovisation”. Efter lang tids tøven skriver han et brev til Gertrud, der er kommet i forvaring på en lukket anstalt. Han får et kort, lakonisk svar, senere fulgt op af et længere, hvori hun lidt sært beskriver det hun har gjort. Kristian analyserer brevet og danner sig en teori om grunden til hendes utilgivelige handling. Julle kommer uventet på besøg. Kristians genvisit får på grund af en indiskretion angående hans mor, dramatiske konsekvenser, og Kristian må igen på besøg for at prøve at reparere på fadæsen.          

Uddrag af bogen 
Hvad er ensomhed andet end ikke at elske? Det er et egoismens fængsel, som kun kærligheden kan bryde. Hvis den får lov. Det er sådan han ser Gertruds handling, som den yderste form for ensomhed. Hun sagde nej til at komme ud af sin ensomhed da chancen bød sig. Han mistede tålmodigheden og smed hende ud. Som han allerede havde gjort én gang tidligere, dengang hun boede hos ham og ikke kunne finde på andet end hele tiden at rende op til Katja. Han straffede hende. Men han havde grund til det. Hun ville jo ikke tage den beslutning. Ville ikke være ansvarlig. Kærlighed uden konsekvenser. Hun kunne til det sidste have vendt situationen ved at sige at hun ville flytte sammen med ham. Men det gjorde hun ikke. Hun havde andre forpligtelser der vejede tungere, kunne ikke gøre sig fri.  Han gjorde ret i at straffe hende. Det kunne ikke blive ved på den måde. Det måtte komme til en afgørelse.           

Om forfatteren 
Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.
22,67  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages328
Publish date20 Oct 2023
Languagedan
ISBN print9788776084011