Drømmen om et bedre liv

Fra Polen til Danmark

Teresia, Katarzyna og Jakub rejser til Danmark, fordi de håber og tror på et bedre liv i Danmark end det, de har i Polen. Rejsen til Danmark bliver en fantastisk og på samme tid ubekvem oplevelse. De kommer til at bo på godset Videnlund, hvor de møder en masse andre polske arbejdere. En tysk opsynsmand, hr. Schwartz, holder øje med alle de polske arbejdere, og han udnytter og mishandler de polske arbejdere til det yderste. Flere af de polske kvinder bliver gravide imod deres vilje, og dette bliver løst på forskellige måder, da de polske kvinder ikke kan bruges til det hårde arbejde på godset i gravid tilstand. Teresia møder sit livs kærlighed, Piotr, men det bliver på ingen måde nemt for de to. Generelt bliver livet i Danmark hårdere for de polske arbejdere, end de havde troet.

Uddrag af bogen
Irena var hurtigt blevet fjernet fra sovesalen af opsynsmændene, og kvinderne havde gjort rent efter alt blodet, som var sivet ud over det hele. Det havde været et stort arbejde at få det helt væk, og de havde måttet smide madras og tæppe ud. Irena ville blive bisat og begravet ved kirken i Maribo. Hun havde ingen familie hjemme i Polen, så vidt de vidste. Teresia syntes, at det var en meget fin bisættelse, men hun syntes også, at det var utrolig sørgmodigt og forfærdeligt, at Irena havde fået afsluttet sit liv på den måde. Hun var kommet til Danmark fuld af håb og glæde, og så havde arbejdet taget livet af hende.

Om forfatteren
Camilla Stine Simonsen er født i Nykøbing Falster i 1979 og bor i Vordingborg med mand og to børn. Hun blev uddannet jurist i 2004. Drømmen om et bedre liv er hendes debutroman, og inspirationen er hentet fra oldeforældre, som kom til Danmark fra Polen for at arbejde i roemarkerne. 
16,10  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages174
Publish date17 Nov 2023
Languagedan
ISBN print9788776084820