Den store mand

Nye fortællinger om Grundtvig

Kun få mennesker er aktuelle 150 år efter deres død. Nicolai Frederik Severin Grundtvig er en af dem. Hans betydning er intakt, og med hele 253 salmer i Den Danske Salmebog har de fleste danskere haft hans levende ord på deres læber. 

Men Grundtvig er ikke nem at få hold på. Politisk tages han til indtægt for snart det ene, snart det andet, og i skåltaler berømmer vi hans betydning for velfærdsstat, dannelse, fællesskab og kirkeliv. Vi siger, at han er kompromisløs, men også folkelig. Myreflittig, men også møgbesværlig. 

I Den store mand. Nye fortællinger om Grundtvig undersøger eksperter de forskellige og ofte modstridende forståelser af Grundtvig – blandt andre den feministiske, den maritime og den grønne Grundtvig. Undervejs afliver de flere myter om en af danmarkshistoriens store personligheder. 

Myter eller ej. N.F.S. Grundtvig lever i bedste velgående. Også efter sin død.

Bogens redaktør, Lone Kølle Martinsen, er historiker og ansat på Center for Grundtvigforskning, Aarhus Universitet. Hun har skrevet og redigeret en lang række artikler, tidsskrifter og bøger – mange om Grundtvig.
36,17  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages352
Publish date25 Aug 2022
Published byGads Forlag
Languagedan
ISBN print9788712067979