Fra morgenrødens rige. Fortællinger fra Japan

Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
82,80 DKK
Japansk ånds- og kulturliv var i 1800-tallet så væsensforskelligt fra det europæiske og amerikanske, at det var kilde til stor fascination for både forskere og lægmænd. Også for den danske forfatter Johanne Münter, der opholdt sig i landet i perioden 1895-98.
I "Fra morgenrødens rige" giver hun – med udgangspunkt i japanforskerne Lafcadio Hearns og Basil Hall Chamberlains arbejder – et dybdegående indblik i Japans historie, i de japanske kvinders forhold og i Japans religiøse forestillinger.

Titlen er en genudgivelse af et tidligere værk udgivet med datidens sprogbrug. Johanne Elisabeth Münter (1844-1921) var en dansk forfatter og kvindesagsforkæmper. Hun var gift med en søofficer, hvilket betød, at hun og den store børneflok i flere perioder levede som udlandsdanskere. I 1895-98 opholdt hun sig i Japan, og mødet med det eksotiske land inspirerede hende til flere bøger. Som andre kvinder fra det velhavende borgerskab kastede Münter sig i 1890'erne ud i det offentlige liv for at drive kvindesag, bl.a. i kølvandet på Kvindernes Udstilling 1895 og under indflydelse af valgretskampens genopblussen sidst i årtiet.
Udgave
Trykt sideantal219 Sider
Udgivelsesdato26 aug. 2021
Sprogdan
Isbn epub9788726987515
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld nu
Sprog:
Dansk
Engelsk
Tysk
Alle andre sprog
Format:
Trykt bog
Pdf
Epub
Lydbog