Lars Fa’en – Fortællingen om Norges største hvalskytte

Køb trykt bog
 
202,31 DKK
Hvalfangsten ved Antarktis skabte et industrieventyr uden sidestykke i Norge i 1920’erne og 30’erne. Hvalfangsten skabte rigdom og store rederier, men den skabte også helteskikkelser, som i dag er totalt glemte. Den største stjerne var Lars Andersen, i folkemunde kendt som Lars Fa’en. I sin samtid havde han en nærmest mytisk status som nationalhelt. Men så kom krigen.
Lars Andersens renommé gik langt ud over landegrænserne, og hans fald fra tinderne skulle også få internationale konsekvenser. Efter en dom for landsforræderi i 1946 flyttede Lars Andersen fra Norge og fik en hemmelig rolle i den argentinske præsident Peróns planer om hvalfangst. Og derefter begav han sig ud på ‘røvertogt’ med den græske milliardær og skibsreder Aristoteles Onassis – noget som rystede og forandrede den internationale hvalfangst for altid.
En forrygende fortælling om en farverig og sammensat person og om et vildt og uhæmmet industrieventyr, som bragte den enorme antarktiske hvalbestand på randen af udryddelse.
Udgave1
Trykt sideantal228
Udgivelsesdato21 maj 2021
Udgivet afForlaget Olga
Sprogdan
Isbn trykt bog9788793805446
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld nu
Sprog:
Dansk
Engelsk
Tysk
Alle andre sprog
Format:
Trykt bog
Pdf
Epub
Lydbog