About the author

Sven Hassel was the pen name of the Danish-born Børge Willy Redsted Pedersen (19 April 1917  – 21 September 2012) who wrote novels set during World War II. In Denmark he used the pen name Sven Hazel. Although he is arguably one of the most sold Danish authors, at most second to Hans Christian Andersen, Danish public libraries, as of 2012, did not stock his books.

Listen to sample
Listen

Legie Prokletých

" VELEDÍLO" CHICAGO SUNDAY TRIBUNE
Kvůli nedostatku vojáků povolal Hitler do zálohy všechny dostupné muže. Zločince, politické vězně a dezertéři jsou prominuti a posláni na frontu. Všichni jsou shromážděni v pochodovém praporu a je jim přidělena ta nejbolestivějším mise. Slepá poslušnost je tou nejtěžší stránkou. Mnohem více než dvacetkrát denně je mezi kletbami a pruskými instrukcemi připomenuto, že jsou součástí disciplinárního pluku a že budou těmi nejlepšími vojáky na světě. Obrněný pluk č. 27 je nucen bojovat ve válce, která neimplikuje důvěru žádného z vojáků.

Václav Knop je český herec, dabér a režisér, známý například jako tělocvikář Jonáš ze seriálu Hospoda nebo jako doktor Zdeněk Vacek z populárního seriálu Slunečná. Podílel se na dabování mnoha filmů a seriálů, namluvil mimo jiné postavu majora Franka Burnse v kultovním americkém seriálu M*A*S*H. Je držitelem Ceny Františka Filipovského za mimořádné dabingové zpracování audiovizuálního díla a jeho hlas můžete znát také z nádražních reproduktorů, kde oznamuje příjezdy a odjezdy vlaků. Sven Hassel byl v německých silách poslán do soukromého trestního praporu. Autor intenzivně a s brutálním realismem vykresluje krutost války, nacistické zločiny a hrubý a cynický humor vojáků.Tato kniha je jednou z jeho mnoha autobiografií.
12,11  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date23 Jun 2020
Published bySAGA Egmont
Languagecze
ISBN audio9788726541434