Tredje gang du dør

I et desperat forsøg på at sikre sin døvblinde datter Maries fremtid afpresser den fallerede skuespiller Hauk Alving sin rige elskerinde for millioner. Det bliver skæbnesvangert.
I stedet for penge får Alving Kalle Helgesen på halsen, og i et brutalt angreb dræber Alving ham i selvforsvar. Han skiller sig af med liget og skjuler drabet ved at udgive sig for at være Helgesen selv. Sådan bliver han involveret i et hemmeligt netværk ledet af en vis Mentor Ferrara, som tjener mange penge på ulovlig organhandel og etnisk udrensning på en meget snedig måde. Hauk Alving beslutter sig for at tage kampen op mod den hensynsløse Ferrara. Men er det en kamp, han måske har nogen chance for at vinde?

Uddrag af bogen
Min hånd var oversprøjtet med varmt klæbrigt blod, og så nåede hans skrig mine ører. Som en hæs, raspende, såret og desperat lyd.
Han stod og svajede og holdt sig i skridtet, som om han forsøgte at samle det fossende blod op. Han mindede mig om en rotte, jeg engang så, der kollapsede på grund af indre blødninger, fordi den havde spist den gift, jeg havde lagt ud.
Det tog et par sekunder, måske ti, tyve eller tredive, og så var manden ikke andet end en uformelig klump af dirrende masse. Drænet for blod, da livsgnisten blussede ujævnt og falmede til farveløs for så at blive sort til sidst. Jeg havde stukket og ramt ham i lysken. Det måtte have punkteret den vitale pulsåre. Nu lå hans liv og svævede i det mudder, jeg havde slugt minutter tidligere.
”Nu har du bragt dig selv i problemer.”
Kvinden, hun var der stadig. Stemmen var lige så rolig som før, måske en smule hæs.
”Shit,” stønnede jeg. ”Shit, shit, shit!”

Om forfatteren 
Øystein Wiik har en lang karriere som sanger, skuespiller og musicalforfatter bag sig. Efter debuten i 2010 har han etableret sig som en af Norges betydeligste krimiforfattere.
26,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages508
Publish date19 Jan 2024
Languagedan
ISBN print9788776086411