Det lungesyge hus

Fortælleren i Det lungesyge hus har iscenesat en damebladsværdig tilværelse. Hun har gennemrenoveret og indrettet en andelsvilla, der skulle udgøre en lys, åben og perfekt scene for sit og familiens liv. Men åbne planløsninger og køkkenalrum kan ikke gøre noget ved de svigt og hemmeligheder, der gemmer sig bag tapetet, og med huset følger naboer, der ikke vil nøjes med at blande sig i, hvordan folk passer de fælles haver.
Hvorfor vil naboerne aldrig tale om fortiden?

Med et hensynsløst blik betragter fortælleren i Matilda Gyllenbergs debutroman sig selv og menneskene omkring sig. Hun balancerer på grænsen mellem skarpsynethed og vanvid, isoleret i hjemmets og villaområdets trygge, men påtrængende rammer.

Hvem er denne mystiske Hild, der parkerede sin campingvogn midt i andelshaverne for 30 år siden? I form af en glemt dagbog tager hun plads i hovedpersonens liv, og hendes historie bliver et åndehul for vores fortæller, der forsvinder ind i fortællingen om Hild og hendes 7-årige søn. Bid for bid får vi Hilds historie, der danner paralleller til hovedpersonens liv, og efterhånden bliver mere og mere skræmmende begivenheder afsløret.

Oversat af Maja Pedersen.
20,12  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages330
Publish date19 Mar 2024
Languagedan
ISBN print9788794376952