Goethes liv

anskuet af hans kvinder

Goethe, født i 1749, var en stor begavelse med mange interesser og talenter og et voldsomt sind. Han interesserede sig for natur, dyr, planter, klassisk kultur, sprog, mennesker og digtning. Hele sit liv udviklede han sig og forskede i felter inden for disse interesseområder. Faust, hovedpersonen fra det sidste store værk, er en person, der vædder med djævelen om, at han aldrig vil stille sig tilfreds med nuets behagelighed, men altid vil være opfyldt af en ædel stræben. Denne karakteristik passer på Goethe selv.
Som barn og ung var Goethe præget af sit voldsomme sind. Han kunne blive så rasende, at man blev bange for ham, beretter moderen om. Han kunne blive så lykkelig, at han var ved at besvime, og når han forelskede sig, hvilket han ofte gjorde, blev han syg af det. Hans nervesystem var til yderligheder!De gådefulde forelskelser var så meget mere forunderlige, idet de ofte endte med, at Goethe flygtede fra den elskede. 

Om forfatteren
Aase Paaskesen Schmidt (f. 1950) er cand.psych. fra Aarhus Universitet 1977. Har arbejdet som psykolog fra 1977 til 2015 med områder fra klinisk voksenpsykologi til børnepsykologi. Siden 2017 har hun arbejdet som tegner, maler og forfatter. Hun har udgivet billedromanerne Himmelbanden 1-3, novellesamlingerne Skæbneportrætter og Skæve portrætter, den grafiske roman Da Atina vandt krigen, H.C. Andersen – Liv og levned. Fortalt med billeder og hans egne ord samt Grevindens erindringer om kejsertidens Wien.
16,10  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages196
Publish date19 Feb 2024
Languagedan
ISBN print9788776087012