Jens Juel

en europæisk mester

Jens Juel er en af de store malere i dansk kunsthistorie. Han mestrede 1700-tallets pastel og pudder til perfektion og ramte plet med sine præcise personskildringer. Hans rige livsværk viser en teknisk dygtig kunstner med sans for virkeligheden. Juel grundlagde sit europæiske udsyn på sin ungdoms rejser til Tyskland, Italien, Frankrig og Schweiz. Han lod sig inspirere af tidens største internationale navne og blev selv kunstner af deres format. Denne bog handler om Jens Juels internationale forbindelser og om de kulturelle miljøer, som hans europæiske portrætmesterskab udsprang af. 

Bogen er en lystvandring i Jens Juels værk og i den kunst, han selv så og lærte af på sine dannelsesrejser, ligesom den viser os en blomstrende europæisk grafik, der hjemme i Danmark tillod Juel at holde sig orienteret om de nyeste tendenser. Hans udvikling fra rokokoens sødme og oplysningstidens udfordringer til postrevolutionær nøgternhed og tidlig romantik beskriver samtidig et stykke europæisk historie og forudsætningerne for det demokratiske gennembrud. 

Anna Schram Vejlby (f. 1979) er mag.art. og ph.d. i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Direktør ved Fuglsang Kunstmuseum. Tidligere museumsinspektør ved Ny Carlsberg Glyptotek, Den Hirschsprungske Samling og Ribe Kunstmuseum. Har specialiseret sig i dansk kunst 1750-1900 med fokus på portrætter og følelser i lyset af skiftende tiders menneskesyn og idealer.

Thyge Christian Fønss-Lundberg (f. 1978) er kunsthistoriker og forfatter med speciale i portrætkunst – et emne, han har formidlet i talrige bøger og udstillinger. Hans forfatterskab tæller mere end tyve titler og omfatter kunstnere som Laurits Tuxen, Mikael Melbye, Thomas Kluge og Prins Henrik samt flere udgivelser om dansk portrætmaleri. I 2022 udkommer tillige hans monografi om Franz Xaver Winterhalter og i 2023 et raisonneret katalog over Otto Baches værker. 
52,33  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages500
Publish date15 Oct 2021
Published byGrønningen 1
Languagedan
ISBN print9788793825505