Fugle med flag. Alverdens nationalfugle

Denne gennemillustrerede bog med rimede vers er resultatet af flere års arbejde. Det var ambitionen at skabe et bogværk, der kunne præsentere verdens mange nationalfugle i en elegant og tilgængelig billedencyklopædi for både børn og voksne. Inspirationskilderne spænder fra Louis Moes børnebøger til Frederick Catherwoods illustrationer af mayaruiner i Centralamerikas jungler. Bogens opslag og anskuelsesbilleder viser fugleriget i al dets mangfoldighed og giver en kort introduktion til de mange fjerkræs ofte vidt forskellige karakteristika, levevis og levesteder. Både tekst og illustrationer fortæller desuden om de mange lande, der af forskellige grunde har valgt fugle som nationalsymboler. De rimede vers gengiver de særlige lokale fortællinger eller myter, der tit knytter sig til valget af disse fjerede maskotter og giver en kort introduktion til landenes historie, kultur og geografi. Teksterne er suppleret med billedvignetter med de forskellige landes egne fugleafbildninger eller lokale ikoner.     

Om forfatterne:   
Bjørn Okholm Skaarup er historiker og skulptør bosiddende i New York. Har arbejdet som illustrator ved Nationalmuseet og forfattet og illustreret en række fag- og børnebøger. Har siden som internationalt anerkendt skulptør udstillet bronzeskulpturer i flere europæiske og amerikanske gallerier og museer: www.bos-art.com       

Lulu Okholm er tidligere musiklærer og har digtet og komponeret utallige sange, heriblandt De ti bud og 11 andre (Gyldendal) – en introduktion til historierne fra Det Gamle Testamente. Har desuden skrevet og udgivet en række teaterstykker på Dansk Teaterforlag. 
25,73  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages114
Publish date13 Oct 2022
Published bybos-art
Languagedan
ISBN print9788797408100