Markante borgere

Viden og værktøjer til færre frustrationer

Hvad gør vi ved manglende tillid, eskalerende konflikter, vrede borgere og frustrerede offentligt ansatte? 

 Borgernes tillid til det offentlige er under pres. Det offentliges myndighed og respekten for folkevalgte politikere er ikke længere en selvfølge. Borgerne vil ikke finde sig i hvad som helst. Det er godt for demokratiet, men også en ud­fordring for det offentlige. 

 Borgerne møder i stigende grad det offentlige med høje forventninger, store krav og stærke følelser. Nogle har særinteresser. Andre er engagerede i en­keltsager. Det handler om min sag, mine problemer, mine interesser, min diag­nose, mit barns trivsel, plejen og omsorgen for mine forældre, den stigende trafik forbi mit hus, byggeriet på min nabos grund eller den nye vej gennem mit smukke naturområde. Nogle skælder ud, er fortvivlede og stiller urimelige krav. Andre har helt rimelige krav, som det offentlige hverken har rammer, res­sourcer eller muligheder for at imødekomme. 

 Hvem er de markante borgere? Hvordan kan vi forstå deres adfærd? Hvad stiller vi op med deres frustrationer? Og hvordan møder vi dem professionelt, løsningsorienteret og konfliktnedtrappende, så vi også selv får større ro og sikkerhed i mødet? Så vi modvirker tillidskrisen og bevarer borgernes tillid? MARKANTE BORGERE tilbyder viden og værktøjer til færre frustrationer i mødet med markante borgere.
36,50  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages272
Publish date30 May 2023
Published bySamfundslitteratur
Languagedan
ISBN print9788759342497