Overvågning på arbejdspladsen

når AI bestemmer

Overvågningsdata er ikke entydige. De kan bruges til kontrol, der skaber utryghed, men de kan også bruges til at spore problemer og skabe forbedringer. 

Denne bog handler om den overordnede udvikling i forhold til overvågning på arbejdspladsen, om regelsæt, praktiske erfaringer og om nogle af de dilemmaer, der følger med udviklingen. Den fortæller om den teknologiske udvikling, der er i fuld sving. Tænk blot på, hvordan frygten for terror for mindre end 25 år siden fik os til at omfavne overvågningskameraer. Og tænk på. hvordan coronaen med ét forvandlede vores arbejdspladser, der i stor stil flyttede hjem i privaten, hvor nogle arbejdsgivere lod overvågning følge med. Grænserne mellem arbejde og privatliv blev mere slørede, og den udvikling er fortsat, i takt med hybridarbejde mellem arbejdsplads og hjem er blevet mere udbredt.

Bogen bør læses af både lønmodtagere og arbejdsgivere. Formålet er ikke at fortælle, hvad de skal mene, for overvågning rummer en masse etiske dilemmaer, men snarere at påpege, hvad de bør tale og mene noget om. 

Med bidrag af Michael Jarlner, Kim Escherich, Marc Schuilenburg, Majsa Storbeck, Martijn Wessels, Naja Holten Møller, Lisbeth Knudsen, Helene Friis Ratner, Lars Bo Andersen, Emilie Loiborg og Christina J. Colclough. 
30,19  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages236
Publish date06 Feb 2024
Published byDjøf Forlag
Languagedan
ISBN print9788757456363