Maskiner der tænker


Selvom det føles nyt, kan videnskaben om kunstig intelligens spores tilbage til 1956. I bogens første del gennemgår Strümke historien om kunstig intelligens – en historie fuld af mærkelige anekdoter og sjove historier.

Udviklingen i de senere år betyder, at StrChatbotten ChatGPT er på kort tid blevet et populært redskab verden over. Teknologien har taget et kvantespring. Men hvad sker der, når brugen af kunstig intelligens sniger sig ind i alle aspekter af vores liv, privat og på jobbet? Hvilke muligheder og hvilke konsekvenser har det?

I Maskiner der tænker forklarer Norges førende AI-forsker, hvordan kunstig intelligens fungerer, hvordan mennesker udvikler kunstig intelligens, og hvordan muligheder og potentielle farer opstår ved maskiner, som i tiltagende grad kan tænke selv.

Bogen er en indføring i tidens måske mest omdiskuterede teknologi. Forfatteren forklarer de centrale begreber med det formål, at læserne skal forstå, hvordan kunstig intelligens fremover kan præge vores hverdag.
Strümke og en række andre forskere mener, at vi denne gang faktisk står på tærsklen til et gennembrud. Der er tegn på, at maskiner bliver klogere end mennesker, og at de snart kan løse problemer, vi i dag ikke aner, hvordan vi skal løse.
28,18  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages288
Publish date18 Sep 2023
Published byPolitikens Forlag
Languagedan
ISBN print9788740089233