Strafferet og straffeproces-lærebøger

Består af de 4 titler: Straffen, Processen, Skylden og Forbrydelsen


Strafferet og straffeproces lærebøger - består af 4 titler og bl.a. titlen:

Straffen

Når dommerne skal afgøre en straffesag, sker det grundlæggende ved, at der svares på tre klart adskilte spørgsmål. 

  1. Først skal der tages stilling til tiltaltes skyld, hvilket jo i den helt korte form består i at sige »ja« eller »nej« til hvert forhold i anklageskriftet. 
  2. Derefter skal der tages stilling til straffen, ofte populært formuleret i det meget lavpraktiske spørgsmål »hvad skal det så koste?«. 
  3. Og endelig skal der tages stilling til sagens øvrige konsekvenser, eksempelvis konsekvenser som erstatning eller konfiskation. 

Denne bog giver et indblik i de to sidste spørgsmål – selve straffen og sagens øvrige konsekvenser.   

Målgruppe 

Bogens målgruppe er de studerende på den juridiske bacheloruddannelse. Det har derfor været forsøgt at lægge detaljeringsgraden således, at den studerende kan få den grundlæggende forståelse af principperne for strafudmåling og fastsættelse af andre følger end straf. Bogen kan derudover være nyttig for andre med interesse for straf og straffens følger, idet bogen giver en grundig indførelse i principperne for straf og straffens følger ved inddragelse af et betydeligt antal eksempler fra retspraksis. Bogen er skrevet med den praktiske anvendelse og grundlæggende forståelse af emnet for øje, og vil derfor være umiddelbar tilgængelig for de fleste læsere med interesse for emnet.

Om forfatteren 

Henning Fuglsang Sørensen er lektor på Juridisk Institut på Syddansk Universitet og konstitueret byretsdommer. Forfatteren har derudover været specialanklager i økonomisk kriminalitet og konstitueret landsdommer. Efter forfatteren erhvervede Ph.D.-graden har forfatteren forestået undervisningen i kriminalret på den juridiske bacheloruddannelse på Syddansk Universitet, ligesom forfatteren har publiceret adskillige artikler og bøger indenfor dansk og international strafferet og straffeproces, EU-ret og menneskeret.
130,43  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages200
Publish date20 Jul 2023
Languagedan
ISBN print9788761944634