About the author

Linda Nielsen is a professor of adolescent and educational psychology in the Department of Education at Wake Forest University. She is a nationally and internationally recognized expert on the effects of shared parenting and on father–daughter relationships. In her research, she has shown that shared parenting, where a child of divorced parents spends approximately equal time with the father and the mother, generates better health, mental and social outcomes; and that a daughters’ academic and career achievements are closely related to the quality of her childhood relationships with her father. Not to be confused with Linda Nielsen, a Danish professor of Law and former Rector of the University of Copenhagen.

Bæredygtighedsret

Bæredygtighed og ESG er på alles læber i disse år, både i det offentlige, det private, blandt investorer, forbrugere og i interesseorganisationer mv. Den nye regeltsunami inden for bæredygtighed har skabt et enormt behov for øget viden om og forståelse for den samlede regulering af bæredygtighed og det komplicerede samspil mellem de forskellige regelsæt. Denne bog har fokus på bæredygtighedsretten, dvs. reglerne om bæredygtighed og ESG. Bogen behandler de centrale globale, EU-retlige og nationale regelsæt på området. Bogen benyttes som lærebog til jurastuderende, men vil også være anvendelig for en lang række personer, der arbejder med bæredygtighed i praksis, f.eks. på advokatkontorer, i den finansielle sektor, i virksomheder, organisationer og andre steder.
Linda Nielsen, professor, dr. jur. ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, har bred viden inden for regulering af bæredygtighed og finansret. Er formand for Mæglings- og Klageinstitutionen for Ansvarlig Virksomhedsadfærd, NCP Danmark og har via EFRAGs European Lab fulgt arbejdet med standardisering i relation til EU's bæredygtighedsrapporteringsdirektiv (CSRD). Har erfaring som bestyrelsesformand for en pensionskasse, en bank og som viceformand for en investeringsfond.
Lone Wandahl Mouyal, lektor, ph.d., LL.M. ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, har en bred viden inden for erhvervsret og bæredygtighed samt erfaring som advokat fra et større globalt advokatkontor og i den finansielle sektor.
Flemming Pristed, partner og advokat hos SIRIUS advokater. Han er tidligere chefjurist hos Danske Bank og KMD og har international erfaring fra den finansielle sektor og IT/Tech-branchen. Han er leder af SIRIUS' speciale inden for Compliance og Finansielle Virksomheder, og han beskæftiger sig blandt andet med ESG i den finansielle sektor.
67,93  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages250
Publish date30 Mar 2023
Published byDjøf Forlag
Languagedan
ISBN print9788757454543