Udlejers ændringsret

Bogens hovedformål er at undersøge, hvilke ændringer udlejer af et privat beboelseslejemål ensidigt kan gennemføre. En sådan ensidig ændringsadgang kan følge af parternes aftale, lejelovgivningen eller den øvrige baggrundsret. Fokusset i bogen er på lejeforhøjelser og fysiske ændringer. 

Bogen behandler de relevante lejeretlige regler, ligesom de typiske kendetegn og forudsætninger i lejeforhold inddrages. Historiske perspektiver foldes ud, hvor de bidrager til forståelsen af nugældende regler og principper, herunder de bagvedliggende hensyn for lejeloven.

Desuden fastlægges, hvilke obligationsretlige principper der gælder for ændringsretten i vedvarende kontrakter generelt, og om der fra tilgrænsende retsområder kan udledes fælles grundlæggende hensyn, interesser og principper for ændringsretten i vedvarende kontrakter, hvor der er et beskyttelseshensyn til den ene kontraktpart. I relation hertil bliver retsvirkningerne ved udlejers uberettigede, ensidige ændringer behandlet.

Reglerne for private beboelseslejemål, erhvervslejemål og almene lejemål minder meget om hinanden, og de overordnede principper for ændringsretten vil således kunne overføres til erhvervslejemålene og de almene lejemål. Bogen behandler forskellene i et særskilt kapitel. 

Forfatteren, Bitten Wissing Kjærgaard, er cand.jur., ph.d. og ansat ved Aarhus Universitet. Bogen er en bearbejdet og opdateret udgave af hendes ph.d.-afhandling fra 2021.
45,29  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages251
Publish date30 Nov 2023
Published byDjøf Forlag
Languagedan
ISBN print9788757457162