Lov om beskyttelse af whistleblowere

med kommentarer

Lov om beskyttelse af whistleblowere med kommentarer   

I de senere år er der sket en veritabel opblomstring af antallet af whistleblowerordninger i Danmark. Selv om ordningerne i starten er blevet mødt med nogen skepsis, har der efterhånden tegnet sig et billede af, at hvis en whistleblowerordning bliver rigtigt implementeret og anvendt, kan den blive et værdifuldt supplement til et selskabs eller en organisations øvrige ledelsesinformationssystemer og compliancearbejde. 

Whistleblowerloven, der bygger på et EU-direktiv, adskiller sig på flere punkter fra en dansk reguleringstradition og rejser en lang række fortolkningsproblemer i krydsfeltet mellem offentlig ret og privatret. Hertil kommer at selv de enkleste whistleblowersager ofte vil give anledning til komplicerede spørgsmål inden for f.eks. erhvervsreguleringsret, forvaltningsret, arbejdsret, databeskyttelsesret og strafferet. 

Målgruppe

Lov om beskyttelse af whistleblowere med kommentarer er en lovkommentar, der kan bruges som håndbog, når de mange whistleblowerordninger skal etableres og administreres. Bogen henvender sig derfor til enhver, som skal bidrage til etablering og administration af whistleblowerordninger på både private og offentlige arbejdspladser. Bogen er også tænkt som opslagsværk for den potentielle whistleblower, som gerne vil kende sin retsstilling inden indgivelse af anmeldelse. Bogen er derfor også praktisk i sin tilgang. 

Om forfatterne 

Lars Lindencrone Petersen er advokat og videnpartner i Bech-Bruun Advokatpartnerselskab, adjungeret professor på Aarhus Universitet og ekstern lektor på Københavns Universitet. 

Peer Schaumburg-Müller er vicedirektør i TDC NET A/S, ekstern lektor på Juridisk institut på CBS, adjungeret professor på Aalborg Universitet, og censor på bl.a. de juridiske uddannelser. 

Kresten Gaub er borgerrådgiver i Roskilde kommune, tidligere fuldmægtig hos Folketingets Ombudsmand, og tidligere ekstern lektor på Roskilde Universitet.
71,86  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages0
Publish date12 Jan 2022
Languagedan
ISBN print9788761943231