Tyvedronningen

Der er igen bud efter detektiverne Mika Månvind og Valdemar Hoff. Her i 1800-tallets Stockholm kræves både snuhed og mod, når detektiven pludselig befinder sig lidt for tæt på begivenhederne.  

Mens Mika passer sine pligter på Allmänna Børnehjem, flokkes tilskuerne på byens gader omkring en populær forestilling med en knivkaster. Blandt dem er to af de andre forældreløse børn, som pjækker fra skole. Da Mika senere finder en snusdåse hos en af dem, vækkes hendes mistanke om, at de er blandet ind i noget, der er langt farligere, end de selv aner. 
Men inden Mika får set sig om, ender hun selv med at blive anklaget for en forbrydelse, hun ikke har begået. Med hjælp fra sin makker Valdemar Hoff forsøger hun at samle trådene, og langsomt går det op for dem, at de står over for en særligt snedig modstander. Undervejs kommer Mika i tvivl om, hvem der er ven, og hvem der er fjende. En tvivl, der næsten ender med at koste hende livet … I et kapløb med tiden kommer de vidt omkring, lige fra byens mere dunkle sider og til selskab på det fornemme Ridderhuset. 


Om forfatteren:
Johan Rundberg (f. 1973) er forfatter og bosat i Stockholm. Han har skrevet en række børne- og billedbøger for 9-12-årige. For sin første bog om detektivmakkerparret Månvind og Hoff, ”Natteravnen” (dansk udg. 2022), modtog Johan Rundberg flere litterære priser.

40,25  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages194
Publish date13 Oct 2023
Published byTurbine
Languagedan
ISBN print9788740694840