Smukke Gertrud og Palle Halmballe - Oplæsningsbog

Smukke Gertrud og Palle Halmballe rejser rundt i landet. Med sig har de en trækvogn, hvori der ligger en halmballe, som Palle Halmballe og Smukke Gertrud står på, når de optræder for byens børn. Palle Halmballe og Smukke Gertrud elsker at optræde med historier, rim, sang og musik. Når de har optrådt for børnene, finder de altid på en masse sjove lege og opgaver, der tager udgangspunkt i historierne.

Uddrag af bogen
”Spurgte du, om jeg kender Smukke Gertrud og Palle Halmballe?
Ja, det gør jeg. Jeg har mødt mange sjove mennesker. Men aldrig har jeg mødt nogen, der er så morsomme som Smukke Gertrud og Palle Halmballe. 
De er de dejligste mennesker på hele jorden. Det er lige meget, hvornår du møder dem, så er de altid i godt humør, og så elsker de at fortælle historier, rim og lave sjov.”
”Om de er svære at kende?”
”Nej, Palle Halmballe og Smukke Gertrud er lette at genkende. Palle Halmballe har altid to forskellige sko på. Den ene sko er rød og fyldt med halm, og den anden er blå og udstoppet med gamle aviser, der er 50 år gamle. Skoene er fyldt med store huller, så tæerne altid får lidt frisk luft. Skulle det blive regnvejr, kan vandet løbe ind ad hullerne i den ene side af skoene og ud af hullerne på den anden side. På den måde bliver fødderne afkølet og vasket på samme tid. 
[…] Ja, så er der Smukke Gertrud. Hendes rigtige navn er Gertrud Jette Anne-Maj Nanna Ida-Marie Lykke Walter Karla Frida Halmballe plus 27 andre navne, som jeg ikke kan huske. Men på grund af sit smukke udseende bliver hun kaldt for Smukke Gertrud.
Smukke Gertrud er altid klædt i de fineste kjoler med silkesløjfer, der er røde, gule og blå. Tøjet er købt i den samme forretning, som har ligget på Nørregade i mere end 100 år.

Om forfatteren 
Bjarne Larsen blev i 1978 uddannet børnehavepædagog og læste nogle år senere til tale-hørepædagog, hvor han bl.a. beskæftigede sig med sproglig opmærksomhed. I 1998 debuterede han med børnebogen Tåen i åen og andre børnerim, der blev efterfulgt af flere børnebøger.
21,80  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages260
Publish date19 Feb 2024
Languagedan
ISBN print9788776081225