Fremmedgjort

Det at føle sig gjort fremmed

Fremmedgjort er en selvbiografi, der handler om en ung persons oplevelser i samfundet på både godt og ondt. I bogen dykker vi dybt ned i både Alis teenage- og voksenliv. Vi får et indblik i forskellige politiske organisationer, og hvordan samfundet som helhed påvirker Alis liv. Hans hårde kamp imod racisme og hårde kamp for at føle sig som en del af fællesskabet er en rød tråd i bogen. Vi får også set Alis usikkerhed i forhold til livet i hans hjem og had fra indvandrer til indvandrer via fjernnationalisme. Alt i alt er håbet der stadig for at blive accepteret som et værdigt individ med drømmen om en ganske almindelig familie. For Ali er det vigtigt, at man ikke sælger sig selv, men derimod beholder sine værdier, selvom der er nogen, der ikke vil acceptere én i samfundet. Til slut kommer et program rettet imod racisme og uretfærdighed.         

Uddrag af bogen
Husslaven boede indenfor i huset, højst sandsynligt ned i kælderen, og han fik lov til at spise resterne af sin ejers mad. Man kan sige, at husslaven var blevet til en person med sin ejer, så når hans ejer var blevet syg, så spurgte husslaven altid sin ejer, ”er vi blevet syge, chef?” Det smertede ham meget mere, at hans ejer var blevet syg end ham selv, og grunden til det var, at han ingen personlighed havde længere, den var blevet slettet helt væk. Flertallet af slaverne var ikke husslaverne, men det var derimod markslaverne. Og mark slaverne, de havde det på den komplet modsatte måde.

Om forfatteren 
Ali Salim (f. 1985) er en person, der går meget op i samfundet og tænker på samfundet som en helhed. Han ønsker, at de udsatte bliver behandlet på lige fod med den øvrige del af samfundet. Har oplevet mange forskellige grene af samfundet og har et positivt syn på sin religion.
13,86  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages90
Publish date20 May 2022
Languagedan
ISBN print9788775754625