Listen to sample
Listen

Livvagt

I sikkerhedens tjeneste

Asbjørn Thyssen var en af Danmarks allerførste professionelle livvagter. Nu har han skrevet en bog om sine oplevelser med at passe på de kendte og et fag, hvor opgaverne har udviklet sig dramatisk de seneste 50 år.
Oprindeligt uddannet inden for politiet og senere ansat i Politiets Efterretningstjeneste var Asbjørn Thyssen med på det første bodyguardhold i Danmark i 1976. Senere blev han leder af uddannelsen og var gennem årene med til at forme og sætte sit præg på uddannelsen til livvagt, som den ser ud i dag.
I sin tid som livvagt var han herhjemme med til at koordinere sikkerheden ved store sikkerhedsmæssige opgaver som besøget af den amerikanske præsident Bill Clinton og forfatteren Salman Rushdie og EU- topmøde i København. Han sørgede for statsministre og andre politikeres sikkerhed på og uden for Christiansborg og var bogstaveligt talt helt tæt på begivenhederne, da der blev kastet maling på Anders Fogh Rasmussen. Han var med de kongelige på udlandsrejser i hele verden, nogle gange under stor dramatik. Og han endte også med at være den livvagt, der passede mest på Kronprins Frederik og Prins Joachim gennem hele deres opvækst – lige fra de var små og gik på Krebs’ Skole.
I Livvagt<\i> beretter Asbjørn Thyssen om et langt arbejdsliv i sikkerhedens tjeneste. Fra oplevelserne dengang han kunne patruljere alene i gaderne på Christianshavn uden problemer, til en tid hvor faren for terror og trusler mod politikere blev hverdag og skabte helt nye krav til sikkerheden. En periode, hvor man gik fra et begrænset antal bodyguards til mere end 100 livvagter i dag, og hvor Asbjørn Thyssen gennem sit virke blev et unikt øjenvidne til den nyere danmarkshistorie.
25,16  EUR
Audiobook
 
Edition1. lydbogsudgave
Printed pages
Publish date03 Mar 2022
Languagedan
ISBN audio9788740078084