Omtanke – Rane Willerslev

Der er sjældent vindstille omkring Rane Willerslev. Heller ikke da han som nyudnævnt direktør for Nationalmuseet gik i gang med at transformere nationens historieformidling med kedsomhedsknapper og provokerende udstillinger. Men Rane Willerslev er ikke en mand, der vender om på halvvejen, og næste mål er en gennemgribende ombygning af museet i Københavns hjerte, for at sikre det til fremtiden. 

På ekspeditioner i Sibirien har han befundet sig helt ude på kanten af livet, men det er også her, han har mødt de jæger-samlerkulturer, som med deres tætte forbindelse til en besjælet natur har sat sig størst spor i ham. Hos dem og i naturen ligger nøglen til det, vi har mistet i civilisationens navn – frihed, identitet og hele klodens trivsel. 

Rane Willerslevs egen længsel efter frihed har stået i modsætning til et stærk ønske om at have en familie. I dag er vildmarksliv derfor erstattet af jagt, som bidrager med stor symbolik. I troen på et efterliv ønsker han at blive begravet efter sibiriske traditioner, og også her spiller jagten ind. Der bliver hverken kiste eller hvide klæder, til gengæld skal bue og pil og alt hans andet vildmarksudstyr med på rejsen. 

Om forfatteren 
Christian Have er grundlægger af Have Kommunikation i 1983 og direktør af samme indtil 2010. Han har vundet en række internationale priser for kommunikationsarbejde og er ophavsmand til flere kulturelle tænketanke, samt besidder bestyrelsesposter i talrige kulturinstitutioner som Copenhagen Jazzfestival, Moesgaard Museum, Aveny-T, Trapholt og Bakkehuset. Er kendt fra KulturHave, en interviewkavalkade med kultur- personligheder på DK4, og som medinitiativtager til det årlige kulturmøde på Mors. Desuden forfatter til flere bøger om kulturens position i samfundet, heriblandt Den ny guldalder: Kunsten som vækstmotor (2015).
17,56  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages107
Publish date10 Jun 2022
Published byMuusmann Forlag
Languagedan
ISBN print9788793951983