Bare kald mig chef

General i krig og fred

No bullshit-generalen 

Normalt undgår kolonnen at køre samme rute tilbage, fordi det er for farligt. Men herude i Malis ørken er der kun én mulig vej. 

Michael Lollesgaard er chef for FN’s 11.000 styrker i det vestafrikanske land, og han har lige talt med store bogstaver over for en militsleder. Nu kommer modsvaret. 

”Fra min plads i en pansret Toyota SUV midt i kolonnen hører jeg et kæmpe brag,” fortæller Michael Lollesgaard om vejsidebomben, der sårer tre i den forreste vogn.

Som chef for fredsbevarende styrker manøvrerer Michael Lollesgaard i områder med krig, terror, undertrykkelse og utryghed. Men uanset om han taler i FN’s Sikkerhedsråd, med terrorister eller med en presset civilbefolkning, er han altid ærlig og går lige til sagen. 

Han er en af de danskere, der har været mest involveret i Vestens krige de seneste fire årtier. I Bosnien, Afghanistan, Mali, Yemen og senest i Irak, hvor han var chef for Nato’s mission. Nu fortæller Michael Lollesgaard om en dramatisk karriere med storpolitik, vejsidebomber og døde soldater. En status over indsatsen – og håbet – efter 43 år i forsvaret. 

Michael Lollesgaard bar tre stjerner, og titlen var generalløjtnant. Han var en af de højest dekorerede i det danske forsvar. Men han har altid sagt til sine soldater: BARE KALD MIG CHEF.
26,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages300
Publish date31 Oct 2023
Published byPeople'sPress
Languagedan
ISBN print9788775933037