Read sample
Read

Den første turist i Europa

100 dage i skyggen af COVID-19

Bogen fortæller om en unik rejse på 100 dage i det Covid-19-ramte Europa i sommeren 2020. En sommer, hvor de fleste blev hjemme på grund af virussen. Turen gik gennem Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Østrig, Slovakiet, Tjekkiet og Sverige. Ruten blev lagt efter Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Planerne blev løbende ændret, som landene åbnede og lukkede sig. Rejsen var på 11.000 km i primært tog og til fods, 800 km i de byer, forfatteren besøgte. Turen er en rejse i fortid og nutid med fortællinger om Europas kultur, historie, lande og mennesker blandet med forfatterens personlige historier. Og en fortælling om, hvordan pandemien påvirkede Europa denne helt specielle sommer i 2020.     

Uddrag af bogen 
Dag 61. Rom 
Jeg bekender hermed, at jeg er dybt forelsket i gamle forældede Europa. Vi er opdelt i over 50 lande. Vi taler med mange tunger, nogle, jeg forstår, og andre, som er volapyk. Der er kongeriger, fyrstedømmer, republikker, mange demokratier og nogle diktaturer, enkeltstater og forbundsstater. Vi har skabt stor kunst, arkitektur, litteratur, musik, filosofi og videnskab. Mange rejste herfra og befolkede andre lande, og mange lande plyndrede vi. Vi har oplevet perioder med strid og heldigvis mange med fred. Pax Romana, den romerske fred, kalder man perioden på 200 år, hvor Rom var enerådende i store dele af Europa, Nordafrika og Mellemøsten.         

Om forfatteren   
Kurt Nielsen (f. 1955) er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet i sundhedsvæsenet i mange år, bl.a. som sygehusdirektør. Han er nu senior socialentreprenør og arbejder med projekter i den frivillige sektor og er aktiv i Europabevægelsen og FN-forbundet. Han rejser rundt i verden og har et rejsebureau, Kosmos Rejser, for rygsæksrejsende.            
21,73  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages330
Publish date22 Mar 2021
Languagedan
ISBN print9788772375373
ISBN epub9788772377629