Min indiske dagbog

på rejse med Tvindskolen Gallery

Historien om en meget alternativ skoles rejse fra Australien gennem Indien over land til Danmark. Gallery var en skole for ”dem de andre ikke ville lege med ”.    Men først og fremmest historien om de mange gæstfri mennesker, jeg har mødt på flere rejser gennem Indien, mennesker der for en stor dels vedkommende havde bevaret livsglæden trods ekstreme livsbetingelser.    
Indien for fyrre år siden var også en togrejse værd, for hvor oplever man ellers at ha’ en ged og et bur med høns som medpassagerer på en rejse med Indian Railways og en gøglertrup, der optræder på perronen undervejs? På hvert et gadehjørne ventede en oplevelse, en slangetæmmer måske.    
En rejse gennem Indien sætter ens eget liv i perspektiv, man kan ikke undgå at lære noget.       

Uddrag af bogen 
Frank og jeg slutter dagen af med at gå i biografen. Biografen er en plads mellem nogle bygninger, filmen bliver vist på en husmur og lyser glimtvis nabolagets lave huse med de flade tag op. Vi betaler for at komme ind at sidde ned, men der er også folk på husmurene rundt omkring. Hindifilm er kærlighedsfilm med dans og sang, og selv uden at forstå et ord er handlingen til at følge med i. Den forelskede kvinde slår fortvivlet ud med armene, og skurken, der prøver at få fat i hende, ser virkelig grum ud, men heltinden bliver selvfølgelig reddet af helten til sidst. Tilskuerne er tydeligvis opslugt af filmen, kommer med dybe suk, vredesudbrud og klapper begejstrede, når de elskende får hinanden.           

Om forfatteren 
Carsten Verdoner (f. 1952) er uddannet boghandler, senere lærer. Har arbejdet det meste af sit voksne liv som lærer i folkeskolen. Boet i Vejle siden 1983.  
12,88  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages74
Publish date20 Oct 2023
Languagedan
ISBN print9788776083922