Det evige øjeblik

Om Det evige øjeblik:
Romanen sætter spørgsmålstegn ved tidsgrænser, og fokuserer på konsekvenser af ønsker og valg. Forankret i eksistentielle temaer udforsker bogen den menneskelige eksistens, den frie vilje og søgen efter mening og autenticitet.

Bagsidetekst:
Jeg er 45 og burde have tjek på alt – sådan tænker Emilie. Desværre har hun kun styr på elendighederne: sit endelige farvel til det højt elskede universitet, jobsamtalen der løb af sporet, tvangsauktionen der truer, og fraværet af kærlighed i sit liv. Den sent uddannede teologiske kandidat, eksistentialist og meget introverte Emilie befinder sig ved en skillevej, hvor livsvalg skal træffes. Hun er på dybt vand, har lyst til at flygte fra virkelighedens problemer, og beslutter at rejse til Paris for at finde klarhed omkring tanker og planer for den usikre fremtid.
Allerede under togrejsen begynder det at blive svært for Emilie at skelne mellem fantasi og virkelighed, og da hun på opholdets sidste dag besøger Père Lachaise kirkegården, vendes hendes virkelighedsopfattelse helt på hovedet. Jim Morrisons gravsted bliver en portal til det fordums Paris, hvor Emilie udover Jim møder en række ikoniske personligheder fra litteraturen og teaterverdenen, og ikke mindst et par ukuelige formødre. Hermed begynder den egentlige rejse for Emilie, ind i en fremmed tid og med en anden identitet, hvor hun bliver viklet ind i et net af relationer og intriger.
Fortællingen udfolder et eksistentielt drama mellem frihed og fangenskab, godt og ondt, liv og død. Emilie får brug for al sin snarrådighed og humor for at klare sig. Undervejs må hun bekæmpe sine egne dæmoner og træffe svære, men nødvendige valg, inden hun kan hjælpe sig selv og andre.
Romanen er litterær fiktion på en delvis selvbiografisk baggrund. Magisk realisme med filosofiske og psykologiske træk. Kærlighedens mangfoldige former er til stede under overfladen bogen igennem. Forfatteren har selv illustreret bogen med 27 farvestrålende découpager med akvarel og mixed media. En flot visuel fremstilling af romanens særlige univers.

Om forfatteren:
Anita Christensen (født 1947) er teolog og pensioneret præst. Hendes debutroman Det evige øjeblik er skrevet over en årrække, samtidig med at hun uddannede sig i creative writing i USA og England. Kombineret med livserfaring og et stort kendskab til litteratur har dette udviklet Anita til en forfatter med en stærk fortællerstemme og meget på hjerte. Med dyb indsigt i persontyper og sikker fornemmelse for flow i en fortælling samt underfundig anvendelse af symbolisme, opbygger Anita et levende romanunivers med karakterer og handling, der suger læseren ind.

Læserreaktion:
”Så anderledes end noget, jeg ellers nogensinde har læst. Det er sådan en fortælling om sådanne karakterer, nej, personer, som jeg vil have med mig altid. Efter læsningen føler jeg mig ikke kun underholdt, men beriget.” Ilse Kristensen, psykolog
26,17  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages313
Publish date02 Feb 2024
Published byAlias Forlag
Languagedan
ISBN print9788794001724