Hovedværk

"Formfuldendt. Martin Bigum romandebuterer med vellykket kunstnerroman om skabelse, destruktion og depression." – Weekendavisen

Den anerkendte kunstner Wilhelm Riels står over for sin karrieres højdepunkt, hele hans livsværk skal vises på en kolossal retrospektiv udstilling i København. Normalt er det en ære, der kun tildeles afdøde kunstnere, og Wilhelm martres af overvejelser om, hvordan man forbliver relevant som aldrende kunstner. Sammen med sin mangeårige assistent, Jakob, har han derfor til denne udstilling planlagt noget helt specielt, som hverken hans kone, Ingrid, eller hans bedste ven, forfatteren Mogens Hildegard, kender noget til.

Sideløbende med forberedelserne til udstillingen følger læserne trådene tilbage gennem Wilhelms liv, til forelskelsen i Ingrid, som selv er en lovende kunstner, til ungdommens gennembrud som provokerende og nyskabende kunstner i 60’erne og helt tilbage til efterkrigstiden og det velstillede barndomshjem på Frederiksberg, hvor Wilhelms far, en passioneret kunstsamler og mæcen, har forvist de foruroligende og smukke malerier, som Wilhelms fjerne mor maler, til kælderen. Og i takt med at vi nærmer os den storslåede finaleudstilling på Wilhelm Riels karriere, får læseren et større og større indblik i, hvilket mørke der i virkeligheden gemmer sig i hans fortid.

Martin Bigum (f. 1966) er en af sin generations mest markante billedkunstnere med repræsentation og solo-udstillinger på 19 kunstmuseer, såsom SMK, ARoS og ARKEN. Han har udgivet tre digtsamlinger på nu hedengangne Borgens Forlag samt en poetik og har skrevet adskillige essays om kunst og kunstnere til Weekendavisen, Politiken og Berlingske. Fra 2009-19 var han med i samtlige 82 afsnit af DR K’s Kunstquizzen. I 2021 viste DR2 hans tv-serie "Mit livs kunst", som var bygget på hans selvbiografiske kunstbog "Min personlige kunsthistorie" fra 2015. Martin Bigum er blevet kåret som årets Kunstner af både Jyllands-Posten, K.S og Frederiksberg kommune. I 2015 modtog han Ridderkorset af Dannebrog. Hovedværk er hans debutroman.

26,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages352
Publish date12 Oct 2023
Published byTurbine
Languagedan
ISBN print9788740697421