Dora

Den arbejdsløse akademiker Kristian Jensen søger efter tre forliste ægteskaber og nogle frugtesløse forelskelser en mening med tilværelsen og forsøger gennem en intens og hudløs, flere gange afbrudt og genoptaget, korrespondance med den jævnaldrende jyske billedkunstner Dora at gøre status over sit liv og nå til en afklaring.  
Sin 50-års fødselsdag fejrer han hos Katja, hans seneste eks, hvor han svines groft til af sin nevøs 23-årige kæreste, der kalder ham mandschauvinist og samfundsnasser. Efter diverse flytninger ender han, for at glæde sin 15-årige datter, i en toværelses lejlighed på Christianshavn, klos op ad ”Christiania”, men savner en kæreste. Dora har flere gange inviteret ham, men han turde ikke. I stedet forsøger han sig med nogle tilfældige kontakter, uden at det fører til noget. Da det bliver forår og sidste hånd er blevet lagt på det store Shakespeare-projekt, skriver Kristian til Dora at han er parat til at besøge hende.         

Uddrag af bogen 
Han har lidt nederlag tre gange i sit forhold til kvinder og er rundhåndet blevet frakendt alt, lige fra potens til faderegenskaber, mens omgivelsernes sympati hver eneste gang har samlet sig om den stakkels undertrykte kone, det uskyldige offer for hans mandschauvinistiske dominans, eller hvad den konkrete anklage i hvert enkelt tilfælde er gået ud på. Karen følte sig forsømt. Ingrid frakendte ham evner som far. Og Katja siger nu han spilder hendes tid. Hende der uden at blinke har spildt år af hans liv, men som nu ikke længere har brug for ham fordi Sofus er blevet voksen. Stakkels undertrykte kvinder. Hvis han savner dem, er det ikke deres skyld. Han er blot en trofast sjæl, der har svært ved at kappe båndene til mennesker han har lært at kende. Engang ville han have været en eksemplarisk ægtemand og en ansvarsbevidst far. Nu er han en tyran og en klæber. Et fortidslevn af en mand.

Om forfatteren 
Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.
22,67  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages316
Publish date17 Nov 2023
Published byfo
Languagedan
ISBN print9788776084271