Listen to sample
Listen

Havets skygge

I 1904 vokser Ejnar op i Marstal, en lille by på øen Ærø. Her møder han den smukke Eva, og de oplever sammen en kortvarig lykke, inden Eva kommer ud for en voldsom ulykke. Ejnar drives af hævntørst, der fører ham til Chicago og senere hvirvler ham ind i en række begivenheder. Han deltager i 1. verdenskrig for amerikanerne og er aktiv modstandsmand under 2. verdenskrig. Havets skygge er en beretning om to generationer, der oplever stor passion, forelskelse og dyb kærlighed på trods af barske livsomstændigheder. Romanen bygger på en række virkelige personer og hændelser.         

Uddrag af bogen 
Havet viste tænder. Den dystre blågrønne farve blinkede i det blege aftenlys. Et hensynsløst, mistænkeligt mørke uden dybde. De regelmæssige brøl overskyggede alle andre lyde, når saltvandet i et virvar af bølger væltede tungt ind mod stranden. Det opslugte alt og efterlod sig intet spor, viskede tavlen ren.    
De fandt ham blå og livløs på stranden med et tomt udtryk i de mørkebrune øjne. Han havde været væk i næsten en uge.         

Om forfatteren
Lisbeth Lumby Rasmussen (f. 1956) har tidligere udgivet bogen Hele vejen rundt og udkommer nu med sin anden bog, Havets skygge. Hun har arbejdet i Grønland, besteget Kilimanjaro og rejst det meste af verden rundt, inden hun i 2017 forlader sit job som vicedirektør på et sygehus i Danmark.
23,55  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages420
Publish date18 Feb 2022
Languagedan
ISBN print9788775752430
ISBN audio9788775756100