Himmlers smerte

Buy printed book
 
23,85  USD
Historien udspiller sig i Berlins bombehelvede i 1944, hvor Det Tredje Riges dødskamp er i fuld gang. Vi følger tre meget forskellige menneskers modsætningsfyldte forhold, mens de hver især kæmper for at gøre det ”gode” under de ekstreme forhold.  Centralt i dramaet står et møde mellem den ene af hovedpersonerne SS-manden Heinz og rigsføreren, Heinrich Himmler. En samtale, som får store konsekvenser for personerne i romanen.  
Romanen er en spændingsroman om forholdet mellem nogle meget ulige personer: SS-manden Heinz, den tidligere kommunist Ernst og healeren Maria, som følger sine egne værdier trods store omkostninger.  Endelig er det en historisk beskrivelse af krigens Berlin, angsten i beskyttelsesrummene, den efterhånden apatiske befolknings kamp for at overleve og tilfredsstille Hitler-regimets stadig større krav om opofrelse.

Uddrag af bogen 
– Maria, jeg har endnu et spørgsmål til dig. Måske det vigtigste, du nogensinde vil få. Maria kigger overrasket på ham. 
– Må jeg høre? 
– Hvorfor laver vi to ikke en plan, så vi slår Himmler ihjel under hans besøg hos jer. Han er Det Tredje Riges værste massemorder, og vi vil kunne redde tusindvis af uskyldige menneskers liv 
... Er du blevet vanvittig, Ernst, afbryder Maria ham og ser oprigtig forfærdet ud.           
Om forfatteren 
Bjarne Elm er født 1958 og bor i Aarhus. Er bl.a. uddannet socialpædagog og har et sidefag i psykologi, er optaget af de psykologiske spil mellem mennesker og de historiske dramaer. Har været underviser og arbejder nu inden for psykiatrien. Har før udgivet romanen Besættelse og De udsatte.
Edition1
Printed pages246
Publish date18 Mar 2022
Languagedan
ISBN print9788775753048
ISBN epub9788775755295
News in your inbox
Subscribe to our newsletter
Subscribe now
Language:
Danish
English
German
All other languages
Format
Printed book
Pdf
Epub
Audiobook