Aryan

”...Auschwitz var historiens største laboratorium. Nazisterne havde brugt mennesker som forsøgsdyr i stedet for rotter og mus..." 

”Året er 2024, og verdens øjne er rettet mod Paris og de olympiske lege. Sportsagenten Daniel Lerner er en del af et gammelt broderskab, der siden antikken har vogtet over legene og det olympiske ideal. Der virker til at være harmoni i gruppen, indtil Daniel kommer på sporet af et bedrag, han aldrig havde forestillet sig. 

7-kæmperen Helen Waldens var oprindelig udpeget til at blive legenes dronning, men en kræftsygdom har spoleret hendes ambition om at stå øverst på sejrsskamlen. En nat ved Vesterhavet opdager hun, at der er noget andet galt med hende. Det skal vise sig at være langt mere skræmmende end hendes cancer.

Samtidig kæmper DNA-forskeren Martin Lindvad med at forstå sin kone, da en gammel nøgle prydet med et hagekors giver ham et afbræk fra problemerne i hjemmet og sender ham til Prora, Nazitysklands enorme feriekompleks. Gemt i en krog af betonblokkene dukker en lille, uanselig ting op, som leder Martin på sporet af et hemmeligholdt nazistisk projekt. Et projekt der skulle føre Hitlers største vision ud i livet. 

Efterhånden som de tre hver især får gravet i deres egne mysterier, spindes deres skæbner sammen, og en ubærlig sandhed afsløres. 

”Aryan” er en historie om jagten på det perfekte. Som grækerne gjorde, som nazisterne gjorde det, og som man kunne gøre det i dag. Bogen handler om jagten på en gammel nazistisk hemmelighed, og hvordan onde kræfter prøver at vække den til live. Titlen på bogen er det engelske ord for den ariske race, som Hitler drømte så inderligt om. 

Hovedpersonen fra ”Og Jeg Saa En Ny Himmel”, Martin Lindvad, kastes ud i en ny søgen efter en grufuld sandhed, da han får en nøgle til et værelse på Hitlers gigantiske hotel, Prora. Et 5 kilometer langt hotelkompleks, nazisterne aldrig nåede at få taget i brug. Fra Prora sendes Martin ad omveje til Auschwitz og i retning af et af de ondeste mennesker, der har gået på denne jord: Josef Mengele.

”Aryan” er i høj grad inspireret af en virkelig historie, hvor en forsker for få år siden på det groveste brød en grænse, verdens forskere ellers havde svoret aldrig at krydse
16,90  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages579
Publish date28 Jul 2022
Published byHallenbooks
Languagedan
ISBN print9788799897742