Fra sort til hvidt

Vi møder den midaldrende Jakob Nilsen på Sjusjøen. Han er ivrig langrendsløber, som nyder livet på fjeldet. Ved et tilfælde møder han en tidligere kæreste. Hun har en samlever, og hurtigt kommer jalousi til at spille en vigtig rolle i historien. Jakob oplevede en svær periode som ung, og han finder nogle noter, han skrev dengang, som minder ham om, hvordan han voksede ud af problemerne. Personlig vækst, værdier, hvide løgne, egoisme, skyldfølelse, og hvad der kan være rigtigt og forkert, er temaer, som Jakob bliver konfronteret med gennem romanen.         

Uddrag af bogen 
Skyldfølelse er noget, han har formået at undgå i de fleste sammenhænge, men med denne hændelse er det anderledes. Det er kommet som et mørke næsten hver dag i hans sind, selvom han forsøger at skubbe det væk. Nu også foran pejsen, i den behagelige og rolige hyttestemning, kommer skyldfølelsen uønsket over ham. Han kan bare se på brændekassen, så kommer de tunge tanker. Han mærker det gør ondt i maven, måske skulle han bare sælge hytten for at blive færdig med det hele. Sådan har han ofte tænkt de sidste tre år. Men han ved, at det bliver at flygte fra det ubehagelige. Selvom det er fristende, så er det noget, han gerne vil kæmpe imod.

Om forfatteren
Tore Angelsen er norsk forfatter bosat i Oslo. Han er uddannet økonom og har en etårig grunduddannelse i psykologi. Han har deltaget i Birkebeinerrennet de seneste sytten gange, løbet har været afholdt. Romanen Fra sort til hvid er hans debut, og Danmark er det første land, hvor den udkommer.
16,57  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages132
Publish date22 Aug 2022
Languagedan
ISBN print9788775756094