Livets salt

Køb trykt bog
 
149,96 DKK
Livets salt er en fortælling, der begynder i året 1812 og handler om en 12-årige dreng, der bor hos sin bedstemor i et lille hengemt sogn, indtil han bliver sendt ad Pommern til for sammen med sin hest at lede efter bedstemorens søster. Samtidig har bedstemoren pålagt drengen at vende tilbage med kundskaber. Alt fortalt i en ramme, som vi kender den fra eventyret.    
Drengen møder under sin rejse mange forskellige mennesker, der hver især er med til at forberede ham på hans indtræden i voksenlivet. Han oplever et Europa, der som altid er i splittelse med sig selv, og møder både venlighed og generøsitet, men også menneskets mørke og stridbare sider. Romanens henvender sig til alle, der er eller har været 12 år.

Uddrag af bogen
– Jeg har tænkt på, om du måske havde lyst til at tage til Pommern og hilse min mindste søster fra mig. 
– Nu? 
– Nej nej. Senere, hvis du har lyst.  
– Hvad skal jeg sige til hende? 
– Bare hilse fra mig. Det er mange år siden, jeg har hørt fra hende, og så kan du fortælle hende, hvordan det går her. 
– Om det hele.
– Det ved jeg ikke, men du bliver nok ikke fri, for hun spørger dig nok gevaldigt ud. – Er der langt? – Ja, der er jo fire dages rejse til grænsen, og så skal du til venstre. Sidst jeg hørte, var hun i Altestok, men hun har aldrig ro på sig, så du skal da ikke lede efter hende, hvis hun ikke er i Altestok. Det var bare … Og så synes jeg heller ikke, at du bare skal gå her og komme i tjeneste på en gård som foderknægt.

Om forfatteren 
Ole Celert Holmstrøm (f. 1940) har haft et afvekslende arbejdsliv begyndende med et svendebrev og afsluttende som vejleder og integrationsmedarbejder på Vestegnen.
Udgave1
Trykt sideantal0
Udgivelsesdato21 jun. 2021
Sprogdan
Isbn trykt bog9788772377551
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld nu
Sprog:
Dansk
Engelsk
Tysk
Alle andre sprog
Format:
Trykt bog
Pdf
Epub
Lydbog